Üvegipar
portalanítás, üvegtörmelék sztatikus feltöltődésének megszűntetése

Üvegipar - portalanítás, üvegtörmelék elektrosztatikus töltöttségének megszűntetése

A kezdeti időkben a fúvott üveghengert szétvágás után kiterítették, és előmelegített vashengerekkel közel egyenletes felületűvé hengerelték, így készült az első ablaküveg.

Később megfigyelték, hogy ha az olvadt üveget fémlapra öntik, a folyékony üveg sima lappá folyik szét. Ezt követően az üveglap egy hidegebb fémlapon hűl ki és szilárdul meg, így készült a táblaüveg. A normál táblaüveg többféle eljárással is előállítható, például húzással. Ha egy kés élét mézbe mártjuk, majd kiemeljük, akkor a kés mézréteget húz magával. Hasonlóképpen alakítható az üveg is. Az olvadt üveget szerszám segítségével húzzák lassan és egyenletesen felfelé. A levegőn lehűlve üvegtáblává dermed. A függőlegesen emelkedő üvegtáblát két oldalról nekifekvő hengersorral továbbítják a gyártósoron kényszerpályán, majd üvegvágó szerszámmal méretre darabolják. A darabolás során visszamaradhat törmelék, mely később selejtes terméket eredményezhet. Levegőkéseink, levegőfüggönyeink megszűntetik a felületi szennyeződést.

Elektrosztatikai szempontból a síküveg, szélvédő gyártásánál, tudunk segíteni, igen korszerű ionizátor felületkezelő készülékeink hatékonyan szűntetik meg a felületi feltöltődés okozta szennyeződést, a visszamaradt törmelékeket lefúvató készülékekkel távolítjuk el.

Síküveg gyártás során gyakori a szeletelés következtében visszamaradó üvegtörmelék. Ennek eltávolítása alapvető, mivel a visszamaradt törmelék a síküveg rakodásakor repedést okozhat. Gyakran az egész üveg rakomány megsérül, magas selejtszám tapasztalható. Szélvédők gyártásánál a biztonsági fólia felhelyezésekor gyakori a felületi feszültség miatti porosodás problémája. Meech JetStream ionizáló levegőkés használatával a fólia felülete portalanítható, az üveg és fólia közé nem szorul por vagy szennyeződés, nem tapasztalunk selejtes terméket.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő