ShearClean web cleaner - nyomdai pályatisztító

Meech ShearClean™ nyomdagép pályatisztító rendszere a legmagasabb tisztító hatékonyság elérése érdekében szabadalmaztatott aerodinamikus, valamint folyadék dinamikus technológiák eredményeit hasznosítja a tisztítandó felület érintése nélkül.

ShearClean három fő részből áll:

 1. Tisztítófej
  A tisztítófej a sztatikus feltöltődés kezelése érdekében szabadalmaztatott “érintésmentes” pamuttal bevont tisztító hengerekből, valamint ionizáló rúdakból áll.
 2. Kompakt elszívó rendszer
  Meech Kompakt Elszívó Rendszerére csatlakoztatva könnyen eltávolíthatjuk az összegyűlt szennyeződést.
 3. Irányító egység
  A rendszer egy irányító rendszerről üzemel.


A szabadalmaztatott tisztító hengerek magas körforduló sebességgel, a tisztítandó felülettől 1mm-es távolságon belül mozognak. A henger formatervezés magas sebességű légáramlatot eredményez. Az erőteljes tisztító erő hatására a beérkező web felületről még a legkisebb szennyeződés is eltávolítható

A henger okozta alacsony nyomású de nagy sebességű áramlat a vákuum elszívó részbe juttatja a szennyeződéseket illetve porszemcséket, végül a kompakt egységbe vezeti el. Az ionizáló rudak a felületen (web-en) lévő sztatikus feltöltődést semlegesítik, illetve megkönnyítik a felületi szennyeződés leválasztását. A rudakkal a további szennyeződés kockázata is minimálisra csökken.

ShearClean alkalmazása igen sokrétű, mivel nem érintkezik a tisztítandó felülettel. Ez a rendszer akár éppen aktuális anyagok, vagy a jövőben használatos anyagok tisztításáról legyen is szó, minden tekintetben teljesen kompatibilis.

A legfontosabb alkalmazási területek a következők:

 • Speciális filmek
 • Címkézés
 • Laminálás
 • Nyomtatás
 • Étel csomagolás
 • Felületi bevonás
 • Gyógyszeripar
 • LCD képernyők
 • Szűrőanyag

Meech ShearClean™ nyomdai pályatisztító felhasználásának módja, elhelyezése

A ShearClean fejet a web (tisztítandó felület) bármely részéhez illeszthetjük, a tisztító hatékonyságot ez nem befolyásolja. Habár beüzemelése olyan helyen javasolt, ahol folyamatos felügyelet biztosított. A fej egység tartalmaz igazító hengereket, amelyek a web haladását hivatottak irányítani a belső pamut hengerek között.

Az egységet négy állásba lehetséges beállítani. Kompakt Elszívó Egység állítható vákuum erősséggel szűrő állapotellenőrzővel.

Aerodinamikusan tervezett, integrált „Shear Rúd” tartja tisztán a hengert illetve gondoskodik arról, hogy a web ismételten ne szennyeződjön. 905-ös tápegységről vezértelt 914 típusú ionizálórudak sztatikus feltöltődés kezeléssel optimalizálják a tisztító hatékonyságot, valamint megakadályozzák a web újra szennyezősését.

Meech ShearClean™ Pályatisztító működése

A belső hengerek nagy sebességgel, 4000 rpm (fordulat/perc), a web irányával ellentétesen forognak. Ez a gyárilag beállított sebesség, mely 450m/perces sebességgel haladó web tisztítására alkalmas. Amennyiben szükséges ez állítható gyorsabb webek esetében.

A nagy sebességű hengerek nem érintik a webet és átlagosan 0.5 – 1 mm közötti távolságra állnak a webtől. A henger körüli áramlat lényegesen nagyobb, mint a web körüli.

ShearClean ezzel az áramlattal tépi fel a web, szennyeződésekkel teli felület határvonalát. A web felszínén egy elengedhetetlen alacsony nyomású zóna keletkezik. Ez az alacsony nyomású zóna szabadítja fel a porszemcséket és más szennyezett részecskéket.

ShearClean vákuum kamrája elszívja a lebegő szennyeződött részecskéket.

Meech ShearClean™ nyomdai pályatisztító jellemzői

Felépítési tulajdonságok ( design features)
A ShearClean merev és kompakt rendszerét a rozsdamentes acélból, valamint alumíniumból álló felépítésének köszönheti. Legtöbb alkalmazásban könnyen beüzemelhető maximum 1.800 mm webnél.
Páratlan tapasztalatunknak és intenzív fejlesztési programunknak köszönhetően több egyelülálló tulajdonsággal ruháztuk fel termékünket:

Tulajdonságok és előnyök:

 • Érintésmentes tisztítás: kiküszöböli a felületi karcolást, sérüléseket. A web irányát és feszülését nem befolyásolja. Egy vagy kétoldalú tisztításra is alkalmas.
 • Integrált sztatikus kontrol: sztatikus elektromosság semlegesítése a tisztító hatékonyság, valamint az újra szennyeződés kiküszöbölésének optimalizálására.
 • Kagyló formatervezés: könnyű nyitás, webhez igazítás.
 • Nincs fogyóeszköz alkatrész: nincs igény drága pót ragasztószalagra. Minimális karbantartás, alacsony fenntartási költség.
 • Kis méret: könnyű beüzemelés, rugalmas állíthatóság.
 • Állítható vákuumerősség: az elszívó rendszer egyszerű beállítása
 • Csendes üzem: zárt munkaterületen is alkalmazható. Nincs zajártalom.


Opciók:
ShearClean rendszere az alábbi választható extrákkal rendelhető meg: Gáztöltésű rugóstag a fej könnyű kézi kinyitásért illetve bezárhatóságért Pneumatika a fej automatikus ki-be nyitásához Vákuum szintmonitor a teljesítmény automatikus ellenőrzéséhez

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő