ION WASH - Forradalmi újítás a 3D komponensek tisztításában

A Meech bejelentette legújabb, IonWash néven bevezetett fejlesztését.

 Többek között az autóipar, a repülőgépipar és az elektronika területén a 3D gyártott komponensek szennyezésének gyors és következetes eltávolítására szolgál. A szabadon álló 3D komponens tisztítórendszer rendkívül hatékonyan ionizál. A kézi tisztítást, illetve annak kiszámíthatatlan eredményét kiváltva rendkívül hatékonyan, légáramlással le illetve elszívja a szennyeződést.

„Az IonWash-t a könnyű használhatóság illetve a hatékony tisztítás érdekében fejlesztettük ki" - magyarázza Adam Battrick, a Meech értékesítési igazgatója. "A 3D komponensek hagyományos tisztítása kézi, levegőpisztolyos lefúvással vagy lábpedállal irányított, sűrített levegős eszközzel történik. Mindkét tisztítási eljárás nagymértékben függ a kezelőtől, rapszódikus tisztítási minőséget eredményezve – a komponensek tisztítása egyenetlen, a légkörben lévő szennyeződés visszakerül a termék felszínére. IonWash ezen hiányosságokat lefedi, optimálissá válik a tisztítási folyamat.

Az IonWash kialakításának kulcsa a többirányú ionizáló levegőáramú fúvókák. A rendszer 40 fúvóka kimenettel rendelkezik, amely biztosítja, hogy a 3D komponens összes felületének letisztításához szükséges 16 darab többirányú fúvóka elhelyezhető legyen. A rugalmas kialakítás lehetővé teszi a tisztítandó komponensek egyenetlen felületeire irányított ionizált levegő optimális programozását - például járművilágítási klaszterekre vagy sebességmérő burkolatokra - a semlegesítő ionfelhő felszedi a szennyeződést. Ezzel egy időben nagy térfogatú negatív (vákuum) légáramlás kivonja a szennyeződést egy vákuumkamrába húzva, szűrés céljából. Nagy mennyiségű pozitív és negatív légáramlásoknak köszönhetően a ciklusidő jelentősen lerövidül.

IonWash két hozzáférési ponttal rendelkezik, így két gyártósor közé könnyen beilleszthető. A rendszer két sztenderd méretben rendelhető.

IonWash másik fontos eleme az integrált biztonsági funkciók és az intelligens teljesítményellenőrző rendszerek bevonása. Amennyiben a rendszer bármilyen technikai problémát tapasztal, azt riasztással jelzi, folyamatos marad az alapos tisztítás. A rendszer fény érzékelők mellett vészleállító gombbal is rendelkezik a kezelő biztonsága érdekében.

Adam hangsúlyozza a technológia kihasználásának legfontosabb előnyeit:

"Meech fejlett terméktámogatása már a tervezési szakaszban elkezdődik, a rendszert teljesen személyre szabottan állítják össze. A technológia hatékonysága rendkívüli, mivel időt, energiát és pénz takaríthatunk meg vele. A rendszer alaposságának köszönhetően a nem megfelelő tisztítás okozta selejtszám radikálisan lecsökken.

Összegzésként: „A gyártási technikák előrehaladtával az ügyfelek minőségi elvárásai is megnőttek. Napjaink beszállítói egyre több módot keresnek arra, hogy kiemelkedjenek a versenyből, a gyártott termék tisztasága ebben kulcsszerepet játszik. IonWash rendszere több iparágra szabott, a legmodernebb tisztítási technológiával rendelkezik, figyelembe véve ügyfeleink igényeit és elvárásait is. Jelenlegi felhasználóink négy hónapos befektetési megtérülést jelentettek, ami bizonyítja, hogy hozzáadott értéket képviselnek üzleti tevékenységükhöz. Mindenképpen várom, hogyan fog teljesíteni minden ipari ágazatban. "

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő