Nyomdaipari és felületkezelési elektrosztatikus problémák

Szitanyomás közbeni elektrosztatikus feltöltődés megakadályozása

A nyomdaipari simítóhenger működése közben sztatikus feltöltődés keletkezik, melynek következtében a már nyomtatott ív a nyomathordozóra tapad és nem esik le az alatta lévő futószalagra.

Erre a problémára a 976 Pulzus DC Rúd egyedülálló képessége a megoldás. A nyomdaív fölé, vagy a simítóhenger mellé helyezve a 976-os rúd ionizált levegővel árasztja el a nyomdaív felületét. Ez egy nagyon hatékony megoldás és ezen felül nem zavarja a gépet működés közben.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő


Sztatikus feltöltődés okozta problémák a digitális nyomtatásban

Sztatikus feltöltődés súlyos problémákat okoz a digitális nyomda folyamatokban. Digitális nyomdászok bevonatos papírt használnak a magas kontraszt hatás elérése, valamint a jobb képfelbontás érdekében. A nyomtatási eljárás során a papír felszínének nedvességi szintjét szándékosan alacsonyan tartják, hogy a feltöltődött tinta a papír felszínén maradjon. A nedvesség, illetve a levegő páratartalmának alacsony szintjei miatt nagymértékben nő a felületi sztatikus feltöltődés kockázata, melynek eredményeként a gépet működtetők elektromos áramütést kapnak, a gép helytelenül adagolja a papírt, vagy a papírívek továbbítása problematikus.


Meech ezekre a problémákra működő megoldást nyújt a 915-ös rúdból, valamint a 904-es ionizáló tápegységből álló rendszerrel. A képen egy 915-ös rudat láthatunk Xeikon DCP/50D és DCP/32D típusú Ívszállítón.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő


Műanyag felületre történő nyomtatási hibák sztatikus feltöltődés miatt

Műanyag termékek esetében a tinta eltorzulhat, lepereghet a sztatikus feltöltődés miatt. Ezt elkerülhetjük a képen látható, „A” elhelyezésű 915-ös rúddal. Amennyiben a termékek nagy méretűek, illetve különböző alakzattal rendelkeznek a 935 Ionizáló Ventilátor, vagy a 976 Pulzus DC rendszer nagyon hatékony megoldást nyújt.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő


Elektrosztatikus feltöltődés okozta ívösszetapadás szállítószalagon

A már nyomtatott ív egy szalagra esik, mely továbbítja azt a szárító részbe. A szárító újból sztatikus feltöltődést okozhat, mely az ívet hajlítja. A sztatikus feltöltődés okolható az ívek összetapadásáért is a szállítóban. A képen látható módon elhelyezett 915-ös ionizáló rúd megelőzheti ezt a problémát. Vastagabb ívek esetében egy további rudat javaslunk az ív alá, amennyiben ez szükséges.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő


Az automata ívadagolók sztatikus feltöltődéséből adódó problémák

Az automata ívadagolók esetében a sztatikus feltöltődés következtében egyszerre két ívet vehet fel a gép, amely ferde elhelyezést eredményez a adagoló polcon. Jó megoldást jelent erre a problémára Meech 958 Ívadagoló Rendszere. A rendszer speciális kapcsokra rögzített, egy vagy több 957-es levegő függönyt tartalmaz.

Az ionizált levegőt 10mm-rel az ívek fölött fújják be, amely semlegesíti a felületet. Hozzávetőlegesen 1-2 Bar levegőnyomás szükséges az üzemeltetéshez.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő


Nyomtatás előtt porszennyeződés eltávolítás és felület semlegesítés

A cím tábla iparában gyakran használnak műanyagból készült íveket, lemezeket, Pl.: akrilt. Közvetlenül a nyomtatás művelete előtt az üzemelő lehúzza a védőfóliát a lemezről. Ez hatalmas sztatikus feltöltést eredményez, amely vonzza a port. A Meech 954 ionizáló (Ionizátor) pisztoly vagy a 957 levegő függöny eltávolítja a porszennyeződést és semlegesíti a felületet. Ionizált levegő kerül a felső ívekre!

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő