Felületi feszültség semlegesítők, ionizátorok, légfüggönyök, fúvókák, tápegységek

Az Ionizáló (ionozátor) rudak feladata, hogy a különféle anyagok felületén megtapadt szabad pozitív vagy negatív töltéseket eltávolítása.

Az Ionizáló (ionozátor) rudak műkodéséhez tápegységek használata szükséges!

A Meech cég tervezte Ionizáló rudak, vagy ahogy mások használják ionizátor rudak, ionizátorok még a legmakacsabb sztatikus elektromossággal kapcsolatos problémával is könnyedén elbánnak. Sőt a nagysebességű eljárásoknál is hihetetlen hatásfokkal képesek semlegesíteni a sztatikus feltöltődést!

Hogy példaként kiemeljem a 915 típusú ionizátor rúd akár 150 mm távolságról is képes 100%-ban semlegesíteni a káros sztatikus feltöltődést.

Vagy egy másik példa a 241 Ionizátor rúdat, melyet kiemelten az elektronika iparnak és tiszta szobákhoz tervezték. A 241 ionizátor időtálló és hosszú hatótávolságú ionizálást, antisztatizálást eredményez. A speciális úgynevezett "könnycsepp alak"-nak köszönhetően kiválóan semlegesíti (antisztatizálja) a munkafelületet, és nem utolsó sorban hihetetlen magas ESD (elektrosztatikus kisülés) elleni védelmet is biztosít.

Ionizáló (ionizátor) rudak

A Meech 915 típusú rudat úgy tervezték, hogy még a legmakacsabb sztatikus elektromossággal kapcsolatos problémával is könnyedén elbánik, ideértve a nagy sebességű eljárásokat is. A rúd hatékonyságának nagyságát mutatja a gyors és hatékony semlegesítés akár 150 mm távolságról is. Áramütésbiztos, karbantartása egyszerű. A 915 típusú rúd a 904 típusú tápegységről üzemel.

A915 ionizátor rúd letölthető adatlap(ok)


A915 ionizátor rúd video(k)

Hyperion 971 Pulzus DC Rúd erőteljes, nagy hatótávolságú ionizálást garantál a nyomda, konfekcionáló illetve feldolgozó iparágaknak. A megbízható Pulzus DC technológiával rendelkező 971 kiemelkedően szűnteti meg a felületi elektrosztatikus feltöltődés okozta problémákat. Nagy hatótávolságának köszönhetően ideális az ipari tekercselőgépekhez, gyűjtőládákhoz. Kiegészítő levegő felhasználás nélkül is hatékonyan és erőteljesen működik. Összetettebb felhasználásokhoz integrált levegőfúvással az ionizáló hatás távolabb is eljuttatható. Meech megbízható titánból készült emitter szegecsei hosszú élettartamot nyújtanak. Áramütésmentes borítása üzembiztos. Felépítésének köszönhetően minimalizáltuk a szennyeződés előfordulását, minimális karbantartás szükségeltetik.

971 Hyperion ionizátor pulzus DC rúd letölthető adatlap(ok)


Hyperion 929IPS kisméretű pulzus DC ionizátor rúd beépített tápegységgel (Integrated Power Supply -IPS). 24V DC-vel a 929IPS erőteljes ionizálást eredményez közeli illetve közép távolságú alkalmazásoknál max.500mm-ig. Erőteljes ionizálás szükséges modern, gyors gépek esetében, mely követelménynek a Hyperion 929IPS kiválóan megfelel. Kis méretének (26 x 43mm) köszönhetően könnyen felszerelhető nyomda és konfekcionáló gépekre

Hyperion 929IPS Közép távú Pulzus DC Ionizátor Rúd letölthető adatlap(ok)


Hyperion 929IPS Közép távú Pulzus DC Ionizátor Rúd video(k)

A Hyperion 971IPS Meech DC Pulzus Hyperion sorozatának legújabb tagja. 24V DC-vel, a 971IPS beépített 15KV PulzusDC irányító tápegységgel kitűnő, nagy hatótávolságú ionizálást nyújt 900mm-ig. A 971IPS a nagy sikerű 2012-ben megjelenő 971 tovább fejlesztett változata. Azonos profil illetve emitter tervezés mellett az új rúd a beépített tápegységnek köszönhetően könnyű üzembe helyezést nyújt, mivel nagyfeszültségű kábelekre nincs szükség.

971IPS Hyperion nagy hatótávolságú ionizátor rúd letölthető adatlap(ok)


A 974 típusú passzív rúd egyszerű technikával csökkenti a magas felületi elektromos feszültséget.

A 974-es rúd egy puha szénkeféből áll és egészen 3 méteres, maximális hosszban rendelhető. A 974 passzív rúdat magában is alkalmazhatjuk, de ez a rúd nem megfelelő 10kV-nál kisebb felületi feltöltődés esetében.

Ezt a típusú rúdat használhatjuk „aktív” társaival, a Meech 910-es illetve a 915-ös rudakkal együtt is.

974 felületi feszültség semlegesítő passzív rúd letölthető adatlap(ok)


A 912 kör alakú ionizátor Meech közkedvelt 910-es rúdján alapul.

A kör rúd erőteljes elektrosztatikus feltölődés megszűntetést garantál áramütésbiztos kivitelben. A kör rúd 904-es tápegységről üzemel és olyan alkalmazásokhoz ajánljuk, ahol 360°-os ionizálás szükséges. 

912 kör alakú felületi feszültség semlegesítő ionizátor rúd letölthető adatlap(ok)


912 kör alakú felületi feszültség semlegesítő ionizátor rúd Technikai Adatok

A Meech 910 típusú rúd egy éritésbiztos üzemmódú, erőteljes ionizáló eredménnyel bíró egység.

Ez a típus kis méretű, mégis stabil, a legtöbb ipari felhasználásban közkedvelt berendezés megbízhatósága és költségtakarékos ionizáló képessége miatt. A 910 típusú rúd 30 mm távolságig hatékonyan megszűnteti a felülei feltöltődést.

A Meech 910 rúd a 904 típusú tápegységről üzemel.

Meech 976Ex DC pulzus rúd kiegészíti a 976-os modell amúgy is egyedülálló tulajdonságait, hogy fokozottan veszélyes munkakörnyezetben is használható legyen. Kifejezetten a bevonó, lamináló, gravírozó nyomdai alkalmazásokhoz ajánljuk.

A 976Ex Baseefa által bevizsgált az uniós szabályozás, 94/9/EC (ATEX) 9.cikkelye alalpján.
A minősítés száma: Baseefa04ATEX0348X

976EX DC pulzus ionizátor rúd robbanásveszélyes környezetbe letölthető adatlap(ok)


A Meech 915EX típusú rúd a 915-ös rúd kiemelkedő teljesítményét a robbanékony környezet szigorú követelményeivel ötvözi. Kifejezetten a lakkozó, festő, lamináló üzemekbe javasolt használata.

A 915EX rúd egy 904 típusú tápegységről üzemel, amely a nagyfeszültség miatt szigorúan a robbanékony területen kívül kerül felszerelésre.

Robbanékonyság biztos bizonyítványok:

A 915EX a Baseefa által kiadott bizonyítvánnyal rendelkezik a 94/9/EC direktíva, 9. cikkelye szerint (ATEX).
EC típusú vizsga bizonyítvány szám: Baseefa04ATEX03

915EX AC ionizátor rúd robbanásveszélyes környezetbe letölthető adatlap(ok)


924IPS Hyperion Rövid Hatótávolságú pulzus DC Ionizátor rúd 24V -ról üzemeltethető. 32 mm magasságával illetve 22 mm szélességével a piacon elérhető egyik legkisebb pulzus DC rúd.

924IPS rúd kis méretének köszönhetően az egyik legelső 24V DC ionizátor rúd; olyan alkalmazásoknál is használható, ahol eddig csak az AC típusok jöhettek szóba. Szegecseinek valamint a 7.5kV teljesítményének köszönhetően sokkal hatékonyabb eredményt mutat, mint bármelyik AC típusú, rövid hatótávolságú ionizátor rúd.

924IPS ionizátor rúd folyamatos hatékonyságot biztosít az Ion Figyelő rendszernek köszönhetően, helyi és táv riasztás is beállítható a rúd tisztításának esedékessé válásának jelzésére.

924IPS Hyperion Rövid Hatótávolságú pulzus DC Ionizátor rúd letölthető adatlap(ok)


A Meech Hyperion rúd integrált tápegységgel rendelkezik, Meech Hyperion BarMaster programozójának használatával pedig még hatékonyabb eredményt érhetünk el. Az egyedi tervezésű programozó készülék inline csatlakoztatható a 24V feszültségű tápegységre, mellyel állítható a teljesítmény illetve a szegecsek szennyeződésekor riasztás választható. Amint a programozás befejeződik, a BarMaster lekapcsol. Újraindításnál a korábban programozott adatokat értelmezi a rendszer.

Hyperion Barmaster programozó készülék letölthető adatlap(ok)


Meech 914 AC ionizátor rúd a legnagyobb elektrosztatikus kihívást jelentő helyzetekre terveztük, kifejezetten a nagy sebességű alkalmazásokhoz.

A 914-es modell nagyon erős ionizátor hatásával gyorsan megszűnteti a felületi elektrosztatikus feltöltődést egészen 100mm távolságig. Érintés biztos és egyszerű karbantartása. A 914 modell a 905 típusú tápegységről üzemel.

914 Antisztatikus rúd letölthető adatlap(ok)


914 Antisztatikus rúd Technikai Adatok

A 242 Ionizátor rúd erős, hosszútávú ionfelhővel biztosítja a szerelő asztalok illetve ESD alkalmazási területek felületét.

Megbízható pulzus DC technológia alkalmazásával a 242 iparvezető ionizátor teljesítményt nyújt. Hosszú távolságú ionizáló képességének köszönhetően haszánlata ideális a telefon és PC szerelő, javító üzemek területén. Legtöbb felhasználásnál, levegő csatlakoztatás nélkül is kiváló ionizáló teljesítményt nyújt. Meech megbízható titan emitter rendszerének köszönhetően hosszú szolgálatra számíthatunk. Az áramütés biztos foglalat biztonságos gépkezelést garantál. Felépítésének köszönhetően csökkentettük a szennyeződés előfordulását, karbantartását megkönnyítve ezáltal.

242 Ionizátor rúd letölthető adatlap(ok)


242 Ionizátor rúd Technikai Adatok

Meech 971IPS-30 Extra nagy hatótávolságú ionizátor rúd Meech DC Pulzus Hyperion sorozatának legújabb tagja. 

Meech 971IPS-30  +/- 30kV 24V DC Intergrált tápegységévelMeech legerősebb ionizátor rúdja. 

The 971IPS-30 nagy távolságú alkalmazásokhoz ideális, mivel200mm - 1500mm –ig hatékonyan ionizál.

Meech Ionfigyelő technológiájának köszönhetően a rúd optimális teljesítménye folyamatos, hiszen jelzőrendszere a rúd tisztítására, karbantartására felhívja a kezelők figyelmét. A Hyperion BarMaster programozóval az éppen alkalmazott anyaghoz igazítható az ion egyensúly, illetve a frekvencia, így folyamatos elektrosztatikus semlegesítés érhető el.  

971IPS-30 Hyperion extra nagy hatótávolságú ionizátor rúd letölthető adatlap(ok)


971IPS-30 Hyperion extra nagy hatótávolságú ionizátor rúd Technikai Adatok

The 924EX kiváló teljesítményű, megbízható, egyszerű karbantartású Meech Pulzus DC sorozatának legújabb tagja. ATEX minősítéssel rendelkezik, 1 zónában, IIC gáz csoportú alkalmazásoknál is használható. Rövid hatótávolságú rúd, kifejezetten robbanékony környezethez tervezett, nyomtatáshoz, műanyag filmgyártáshoz, illetve festéshez.


924EX egy kisméretű pulzus DC ionizátor rúd, melyet a legnehezebb elektrosztatikus feltöltődés leszedésére terveztünk. A különlegesen kialakított, áram biztos foglalatba helyezett emitter szegecsek erős leszedést biztosítanak.

A 924EX rúd a Hyperion 233v4HL Pulzus DC Tápról üzemel. A rendszer lehetővé teszi a Hyperion sorozat használatát robbanékony környezetben is. A kimeneti feszültség, frekvencia és egyensúly programozható, így személyre szabott megoldást jelent EX zónákban is.

924EX Robbanás veszélyes környezetbe Pulzus DC Rúd letölthető adatlap(ok)


Az új Hyperion 960IPS Meech kompakt pulzus DC ionizátor rúd beépített, nagyfeszültségű tápegységgel rendelkezik.(IPS). 24V DC feszültésggel, a 960IPS hatékonyan ionizál közép-távú alkalmazások esetében.

A 960IPS kiáltja a korábbi 929IPS illetve 971IPS-15kV ionizátor rudakat. A modern, gyors ipari gépek megjelenésével merült fel a korszerűbb, erőteljesebb ionizálás igénye. A 960 IPS ionizátor rudat ezért jelentettük meg. Kis méretű, így a 30mm x 45mm méreteivel könnyen felszerelhető nyomdaipari és konfekcionáló ipari gépekre.

A 15KV pulzus DC kimenet kiemelkedő teljesítményt nyújt. A gyári ionegyensúly beállítás a legtöbb alkalmazásban hatékonyan működik 150mmtől - 600mmig. Az átlagosnál nehezebb feladatokhoz a rúd ion teljesítménye átprogramozható a Hyperion BarMaster vagy SmartControl programozókkal (külön rendelhetők), így minden alkalmazáshoz hatékony teljesítmény igazítható.

Hyperion 960IPS közepes hatótávolságú ionizátor rúd letölthető adatlap(ok)


Hyperion 960IPS közepes hatótávolságú ionizátor rúd Technikai Adatok

Ionizáló (Ionizátor) ventillátorok

A Meech 935 típusú ventillátor nagy felületet fed le ionfelhőjével. Felhasználhatósága igen sokrétű.

A 935-ös egység egy ionizátort és ventillátorokat foglal magába. Az erős ionáramlat a ventillátoroktól indulva, az ionizátorokon áthaladva jut el az egység kivezetéséhez. Az ionizálásról a ventillátorokban található nagyon hatékony 915 típusú rudak gondoskodnak egészen 2000 mm-es távolságig.

A 935 típusú ventillátor egy 904-es tápegységgel üzemel.

935 Ionizátor, ionfelhő ventillátor letölthető adatlap(ok)


A 212 Ionizátor kiválóan semlegesíti a munkafelületet, továbbá magas szintű ESD (elektrosztatikus kisülés) védelmet biztosít.

Kifejezetten a nagy igényű alkalmazásokra terveztük:

  • Félvezető gyártás
  • Elektronikus szerelés, tesztelés
  • Tesztelés, újraszerelés
  • Szemüveg-, és kontaktlencsék
  • Orvosi műszerek gyártása és csomagolása
  • Forrasztás

212v2 Munkaasztal ionizátor letölthető adatlap(ok)


Feltöltődést semlegesítő Ionizátor pisztolyok és fúvókák

A 251 Ionizátor pisztoly egy robosztus, könnyű anyagból öntött egység, melyet a 233-as tápegységről működtethetünk.

Ideális a felületi szennyeződések illetve sztatikus feltöltődés megszűntetésére kifejezetten az elektronika iparban és tiszta szobákban. Könnyű, gyors és biztonságos használata.

Két méter hosszűságú kábellel szállítjuk, további kábelmennyiség rendelhető.

251 Ionizáló Pisztoly letölthető adatlap(ok)


Meech 954v2 számú ionizátor pisztoly Meech legfrissebb terméke, amely egyszerre semlegesíti a felületi elektrosztatikus feltöltődést illetve eltávolítja a porszennyeződést – mindezt a termelő iparág széles spektrumában.

Ez a második generációs ionizátor légpisztoly 60%-kal gyorsabb, mint a korábbi verzió továbbá lényegesebb könnyebb a használata a kisebb súlyának és egyszerűbb kezelhetőségének köszönhetően.

954v2 Ionizátor légpisztoly letölthető adatlap(ok)


A Meech 261v2 Ionizátor fúvóka kis méretű, de igen erős, hatékony ionizátor. Mind ipari, mind pedig tisztaszoba környezetben történő felhasználásra is alkalmas; gyors elektrosztatikus feltöltődés megszűntetés, kiváló porosodás megszűntetés. Gyorsan üzembe helyezhető a hozzá választható kerettel. Biztonságos működtetése, az OSHA zárt-végű nyomás előírásoknak megfelel.  

Az alábbi tápegységekről működik: Meech 233v3, 977CM vagy 977v3 Pulzus DC tápegység.

261v2 Ionizátor fúvóka letölthető adatlap(ok)


261v2 Ionizátor fúvóka Technikai Adatok

Meech 261v2-1/4 Ionizátor fúvóka kis méretű, robosztus ionizátor.  ¼” bsp csatlakozójával a már meglévő rendszerekbe egyszerűen beilleszthető.  

Automatikus tisztító rendszereknél a 261v2-1/4 ionizátor ionfelhője a tartóedények és alkatrészek felületén keletkező elektrosztatikus feszültséget semlegesíti, illetve a szennyeződésektől megtisztítja.

Az alábbi tápegységekről működik: Meech 233v3, 977CM vagy 977v3 Pulzus DC tápegység.

261v2-1/4 Ionizátor fúvóka letölthető adatlap(ok)


261v2-1/4 Ionizátor fúvóka Technikai Adatok

Meech 261v2-1/4OUT Ionizátor fúvóka kis méretű, robosztus ionizátor.  6 mm-es pattintható csatlakozóval és ¼” bsp kimeneti csatlakozójával a már meglévő műanyag csőrendszerekbe egyszerűen beilleszthető.  

Automatikus tisztító rendszereknél a 261v2-1/4OUT ionizátor ionfelhője a tartóedények és alkatrészek felületén keletkező elektrosztatikus feszültséget semlegesíti, illetve a szennyeződésektől megtisztítja.

Az alábbi tápegységekről működik: Meech 233v3, 977CM vagy 977v3 Pulzus DC tápegység.

261v2-1/4 OUT Ionizátor fúvóka letölthető adatlap(ok)


261v2-1/4 OUT Ionizátor fúvóka Technikai Adatok

Meech 261v2 Flexi fúvóka kis méretű és súlyú ionizátor, 6 mm-es átmérőjű, rápattintható csatlakozóra flexibilis hosszabító cső csatlakoztatható.

261v2 Flexi fúvóka Meech Pulzus DC Irányítóval működik, mind ipari, mind pedig elektronikai környezetben alkalmazható. Kifejezetten gyors alkalmazásokhoz, mint az ívtovábbító és szállító rendszerekhez ajánljuk. A flexibilis cső segítségével az ionizált levegő eljut a „nehezen hozzáférhető” helyekre is, ahova a szokványos gépekkel nem érnénk el.

Meech vezérlő tápegységekről üzemeltethető: 233v3, 977CM vagy 977v3 Pulzus DC irányító.

261v2 Flexi ionizátor fúvóka letölthető adatlap(ok)


261v2 Flexi ionizátor fúvóka Technikai Adatok

Meech 261v2 -1/4 Flexi fúvóka kis méretű és súlyú ionizátor, ¼”bsp bemenettel , flexibilis, hosszabbító csővel.

261v2 -1/4 261v2 Flexi fúvóka Meech Pulzus DC Irányítóval működik, mind ipari, mind pedig elektronikai környezetben alkalmazható. Kifejezetten gyors alkalmazásokhoz, mint az ívtovábbító és szállító rendszerekhez ajánljuk. A flexibilis cső segítségével az ionizált levegő eljut a „nehezen hozzáférhető” helyekre is, ahova a szokványos gépekkel nem érnénk el.

Meech vezérlő tápegységekről üzemeltethető: 233v3, 977CM vagy 977v3 Pulzus DC irányító.

261v2-1/4 Flexi ionizátor fúvóka letölthető adatlap(ok)


261v2-1/4 Flexi ionizátor fúvóka Technikai Adatok

Meech 261v2-Csavaros fúvókája ionizált felhőt juttat elzárt helyekre illetve csőrendszerekbe. Sűrített levegő csatlakozik a 6 mm-es rápattintós csatlakozóra. A fúvóka a csőrendszer vagy zárt hely falára rögzíthető csavaros kialakításának köszönhetően.

A rendszert termékek felületi semlegesítésére, a termelési folyamat elakadásának megelőzésére használják leginkább a termelő iparban.

Az alábbi tápegységekről működik: Meech 233v3, 977CM vagy 977v3 Pulzus DC tápegység.

261v2 - CSAVAROZHATÓ Ionizátor fúvóka letölthető adatlap(ok)


261v2 - CSAVAROZHATÓ Ionizátor fúvóka Technikai Adatok

Meech 261v2-1/4-Résnyílású fúvóka nagy sebességű, kis szélességgel rendelkező ionfelhőt alkot. Nyomdagépek ívadagolásához ideális megoldás, a papíríveket hatékonyan szétválasztja.   

Az opcionálisan választható szerelő kerettel, kis méretének köszönhetően, az ívadagolóra könnyen felszerelhető.

Meech vezérlő tápegységekről üzemeltethető: Meech 233v3, 977CM vagy 977v3 Pulzus DC Irányító.

261v2-1/4 Résnyílású Ionizátor fúvóka letölthető adatlap(ok)


261v2-1/4 Résnyílású Ionizátor fúvóka Technikai Adatok

Meech 940 fúvóka vagy “Átvezető” vagy “Záró” típusú. Az átvezető fúvókán a HT kábel átfűzhető, így fúvóka láncolat érhető el. A HT kábelt egy záró fúvókával zárjuk le.

Meech 940 fúvókája 905 típusú tápegységről üzemel (lásd: külön adattábla). A 940 fúvóka megszűnteti az elektrosztatikus feltöltődést illetve porosodást, hosszú távú semlegesítést eredményez.

940 Ionizátor fúvóka letölthető adatlap(ok)


940 Ionizátor fúvóka Technikai Adatok

A Meech 271 típusú ionizáló fúvóka egy kompakt egység, amelyet ismételt tisztító munkákhoz javasoljuk. A fúvóka egy 233v3 DC típusú tápegységről üzemel. Ideális felhasználása az elektronika iparágában valamint a tisztaszobák esetében. Beüzemelése, használata, karbantartása egyszerű.

271 ionizáló fúvóka letölthető adatlap(ok)


A Meech 272 típusú ionizáló fúvóka egy kompakt egység, amelyet ismételt tisztító munkákhoz javasoljuk.

A fúvóka egy 233v3 DC típusú tápegységről üzemel. Az egység üzemeltetése közben a kezelő mindkét kezét használni tudja, mivel a fúvóka egy talpazaton áll. Ideális felhasználása az elektronika iparágában valamint a tisztaszobák esetében.

Beüzemelése, használata, karbantartása egyszerű.

A 272 típus egy pneumatikus lábpedállal működik, amellyel a kezelő a levegőáramlást illetve az ionizálást szabályozni tudja, miközben kezei szabadok maradnak.

272 ionizáló flexi fúvóka letölthető adatlap(ok)


A Meech 273 típusú ionizáló fúvóka egy kompakt egység, amelyet ismételt tisztító munkákhoz javasoljuk

A fúvóka egy 233v3 DC típusú tápegységről üzemel. Az egység üzemeltetése közben a kezelő mindkét kezét használni tudja, mivel a fúvóka egy talpazaton áll. Ideális felhasználása az elektronika iparágában valamint a tisztaszobák esetében. Beüzemelése, használata, karbantartása egyszerű.

A 273 típus lábkapcsolóval üzemel, amellyel a levegőáramlás ki és bekapcsolható.

273 ionizáló flexi fúvóka letölthető adatlap(ok)


Felületi feszültség semlegesítő légfüggöny

Meech 957 Levegőfüggönye egy rendkívül sokoldalú berendezés, mely hatékony felületi semlegesítést és a porszennyeződés tartós megszűntetését eredményezi az ipari felhasználások széles körében. A levegőfüggöny egy Meech 910 típusú ionizáló rúdból áll. A rudat a nagy sebességű, lamináris ionizált levegőáramlat elérése érdekében egy levegőáramlást felerősítő lineáris tokba helyeztük el. A 957 Levegőfüggöny működéséhez sűrített levegőre van szükség. A magasfeszültségről a 904-es Tápegység gondoskodik.

Lamináris levegő áramlás
Az ionok újra egyegyesülését csökkenti, nagyobb hatékonyság

Nagy sebességű levegő áramlás
Nagy távolságú ionizálás

Levegő erősítés
Csökkentett sűrített levegő felhasználás

Könnyű karbantartás
Optimális teljesítmény, hosszú élettartam

A957 ionizátor levegőfüggöny letölthető adatlap(ok)


A957 ionizátor levegőfüggöny Technikai Adatok

A Hyperion 959IPS ionizátor levegőfüggöny rendkívül sokoldalú termékünk, mely hatékony ionizálást és por eltávolítást végez az iparágak széles skáláján.

Az egységben egy Hyperion 924IPS típusú ionizátor illetve egy Meech energiatakarékos légfüggöny található. A kettő kombinációja nagy sebességű, lamináris ionfelhő függönyt eredményez.

Úgy mint a többi Hyperion terméknél is, a 959IPS rendelkezik az Ionfigyelő technológiával, mely a tisztítás esedékessé válásáról küld jelzést a gépkezelőnek.

BarMaster kompatibilis, a frekvencia illetve az ion egyensúly állítható az optimális működés érdekében.

Optimális működési távolság

20-300mm felületi portalanításhoz, illetve átlagos inonizáláshoz.

Energiatakarékos levegő felhasználás

Az ipari sűrítettlevegő felhasználásban 70%-os megtakarítás érhető el.

Alacsony feszültségű kábelezés

24V DC energia ellátó káblezés, az ionizátor rúdhoz nem tartozik nagyfeszültségű kábelezés.

Beépített tápegység

Az integrált pulzus DC tápegységben található magasfeszültségű alkatrészeknek köszönhetően a rúd teljes mérete jelentősen kisebb.

Állítható teljesítmény

Kimenő feszültség, frekvencia illetve ionegyensúly a BarMaster programozóval állítható be.

A teljesítmény állíthatóságának köszönhetően sok ipari felhasználásban alkalmazható.

Beállítható szegestisztítás jelzés

Meech Ionfigyelő rendszere jelzi a 924IPS ionizátor rúd tisztításának esedékessé válását. A rúdon található LED világításával jelez a gépkezelőnek, így a rúd teljesítménye folyamatosan optimalizált.

Környezetvédelem

IP66 felépítménye miatt még erősen szennyezett környezetben is használható.

Távriasztás

Külső riasztóegység jelzi a rúd szennyezettségét illetve ha hiba jelentkezik.

Hyperion 959IPS Ionizátor levegőfüggöny letölthető adatlap(ok)


Hyperion 959IPS Ionizátor levegőfüggöny Technikai Adatok

Tápegységek ionizáló berendezésekhez

Meech Model 904 egy tápegység, mely folyamatos, 7kV feszültséget biztosít Meech ionizáló berendezéseinek mûködéséhez. 100­120v illetve 200­204v bemenõ feszültségre állítható. Szükséglettõl függõen50Hz és 60Hz változatban kapható. A 904 tápegység egyedi tervezésének köszönhető a módosított, hosszabb váltakozó feszültségi ciklus. A tápegységet automatikus termelői soron gyártjuk, így egy maximálisan megbízható, mérnöki pontossággal összeállított, hosszú élettartamú terméket kapunk.

A904 tápegység letölthető adatlap(ok)


A 233v3 Pulzus DC Irányító a 200-as sorozathoz csatlakoztatható. Ez a model kis méretű, könnyű, felszerelése egyszerű. SSDC kivezetéssel ellátott.

A233v3 pulzus DC irányító letölthető adatlap(ok)


Meech 977v3 Pulzus DC irányító egységét bármely Meech Pulzus DC ionizátorral működtethetjük. A berendezés könnyű és kis méretű, mégis nagyon hatékony még a legnehezebb ipari felhasználásban is. Az irányító egység teljesítménye, polaritása változtatható, a 977v3 model riasztóval, ellenőrző egységgel és irányító funkcióval is rendelkezik.

977 CM Feszültségfigyelő Pulzus DC irányító letölthető adatlap(ok)


977 CM Feszültségfigyelő Pulzus DC irányító video(k)

Meech 977v3 Pulzus DC irányító egységét bármely Meech Pulzus DC ionizátorral működtethetjük. A berendezés könnyű és kis méretű, mégis nagyon hatékony még a legnehezebb ipari felhasználásban is. 

Az irányító egység teljesítménye, polaritása változtatható, a 977v3 model riasztóval, ellenőrző egységgel és irányító funkcióval is rendelkezik.

977v3 pulzus DC ionizátor Tápegység letölthető adatlap(ok)


Meech AC típusú, 5kV feszültségről működő ionizátor berendezései Meech 905 tápegységről üzemelnek. 100-120 V illetve 200-240 V bemenő feszültségre állítható. Helyi igényektől függően 50Hz és 60Hz változatban kapható.

A 905 tápegység egyedi tervezésének köszönhetően kiválóan alkalmas ipari, automatizált felhasználásra. Egy tápegységre akár 3 darab ionizátor is csatlakoztatható.

Külön csatlakozás a 900vs2 típusú szenzor csatlakoztatására.

905 Tápegység letölthető adatlap(ok)


A Hyperion 907 Meech összes AC Ionizátorával használható tápegység. 24V DC áramforrásról üzemeltethető, egészen 7kV AC feszültséget képes szolgáltatni. 24V DC áramforrás igénye miatt univerzális, könnyen beépíthető napjaink modern gép parkjaiba.


Elektronikájának köszönhetően a 906 tápegység könnyebb és kisebb a hagyományos AC tápegységeknél. Egyetlen egységre akár négy darab ionizátor fej is csatlakoztatható.

24V Bemenő feszültség

Uneverzális áramforrásra, modern gépekre tervezett. A Hyperion 906 helyi áramforrásra, frekvenciára csatlakoztatható.

Állítható AC Kimenet

A BarMaster programozó segítségével a kimenő feszültség 4 és 7 kV között állítható. A Hyperion 906 így minden Meech ionizátorhoz univerzálisan használható.

Univerzális Meech HT Csatlakozás

Akár négy darab sztenderd Meech AC termék is csatlakoztatható egyetlen egy tápegységhez bármilyen módosítás nélkül.

Kettő Piros /Zöld Led lámpa

LED kijelzők egyérterműen mutatják a tápegység üzemállapotát. A LED lápmák színe mutatja a rendszer megfelelő működését, vagy ellenőrzésre hívja fel a figyelmet.

HT kábelhiba jelzés

Helyi és távriasztás a HT kábel meghibásodásakor

Hyperion 906 ionizátor tápegység letölthető adatlap(ok)


Hyperion 906 ionizátor tápegység Technikai Adatok

A Hyperion 907 egy igen modern AC tápegység. Meech összes AC Ionizátorával használható. 24V DC áramforrásról üzemeltethető, egészen 7kV AC feszültséget képes szolgáltatni.


Az elektronikus vezérlés Ionáramlás Figyelő rendszert tesz lehetővé. A kezelők figyelmét felhívja a tisztítás esedékessé válására. A tisztítás ugyanis elengedhetetlen a megfelelő ionizáló teljesítményhez. Az elektronikai rendszer további előnyét jelenti az teljesítmény állíthatósága, így az AC típusú ionizátorokat érzékeny felületű elektronikai alkalmazásokhoz is be tudjuk állítani.

24V Bemenő feszültség

Uneverzális áramforrásra, modern gépekre tervezett. A Hyperion 907 helyi áramforrásra, frekvenciára csatlakoztatható.

Állítható AC Kimenet

A BarMaster programozó segítségével a kimenő feszültség 4 és 7 kV között állítható. A Hyperion 907 így minden Meech ionizátorhoz univerzálisan használható.

Univerzális Meech HT Csatlakozás

Akár négy darab sztenderd Meech AC termék is csatlakoztatható egyetlen egy tápegységhez bármilyen módosítás nélkül.

Kettő Piros /Zöld Led lámpa

LED kijelzők egyérterműen mutatják a tápegység üzemállapotát. A LED lápmák színe mutatja a rendszer megfelelő működését, vagy ellenőrzésre hívja fel a figyelmet.

HT hibajelzés

Helyi illetve táv jelzés a HT kábel sérülésekor.

Szegecs tisztítás jelzése

Helyi illetve táv jelzés a rúd tisztításának esedékessé válásáról. A LED lámpa világításával jelzi a rendszer üzemképességét és megfelelő ionizáló teljesítményét. A piros LED lámpa villogásakor Meech Ionfigyelő rendszere a rúd tisztításának esedékessé válásáról küldött jelzést.

Szikra figyelés

A szikra figyelő rendszer hiba észlelésekor azonnal figyelmezteti a kezelőt, a LED lámpa gyors villanásával. A riasztás távolról is figyelhető jelző kábel segítségével.

Egyensúly állíthatóság

Érzékeny elektromos alkalmazásoknál az AC rudak offset feszültsége az integrált áramkörök meghibásodását okozhatja. Az offszet feszültség megszűntetésére képes 907-es egység illetve a semlegesítés pontos állíthatósága miatt az AC rudak immár olyan alkalmazásoknál is használhatóak lettek, ahol korábban erre nem volt lehetőség. 

Hyperion 907 ionizátor tápegység letölthető adatlap(ok)


Hyperion 907 ionizátor tápegység Technikai Adatok

A 904CM rendszer az AC ionizátor rudak teljesítményét hivatott ellenőrzni, jelezve a karbantartás esedékessé válását, amint az érintett rúd teljesítménye a kívánt szint alá esik. A kiegészítő szikra figyelő rendszer a probléma korai azonosítását garantálja, így a hibás készülék könnyen cserélhető.

A rendszer három részből áll, egy módosított 904-es tápegységből, a 904CM Figyelő rendszerből illetve szigetelő konzolokból az AC rudakhoz.

904CM AC ionizátor rúd teljesítmény figyelő rendszer letölthető adatlap(ok)


904CM AC ionizátor rúd teljesítmény figyelő rendszer Technikai Adatok

A Hyperion 233v4 Pulzus DC vezérlő 15 kV-os kompakt, erős vezérlő egység. A vezérlőről két darab Meech pulzus DC ionizátor üzemeltethető. További ionizátorok elosztó használatával csatlakoztathatók. A korszerű 233v4 vezérlő igen sokoldalú ipari felhasználást ajánl. Kis méretének köszönhetően üzembe helyezése könnyű, kezelése egyszerű. 233v4 a kiváló Hyperion sorozat új tagjaként követi a Hyperion sorozat felhasználási igényekhez állítható tulajdonságát.

A BarMaster programozóval teljesen kompatibilis, a kimenő feszültség, frekvencia illetve egyensúly is beállítható; a legnehezebb alkalmazásokhoz is igazítható, ideértve a tiszta szobákat is. A 233v4 vezérlő kulcs fontosságú tulajdonsága az ion figyelő technológia, amely pontosabb ionizátor ellenőrzést tesz lehetővé. Folyamatosan ellenőrzi az ionizáló kimenet hatékonyságát.

Integrált jelzőinek köszönhetően az ionizálás maximális hatékonysággal történik, hiszen a jelzők figyelmeztetik a kezelőt a tisztítás esedékessé válására illetve hiba észlelésekor. Példának okáért, a működés hatékonyságának csökkenésekor a LED lámpa villogó piros jelzéssel jelzi az ionizátor tisztításának szükségességét

Hyperion 233v4 Pulzus DC Vezérlő letölthető adatlap(ok)


Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő